Politia Locala a facut harta manelistilor de noapte din Timișoara

Politia Locala a facut harta manelistilor de noapte din Timișoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Au început să curgă amenzile pentru chefurile din în apartamente cu muzica dată la maxim spre disperarea vecinilor. În două săptămâni, polițiștii locali au dat 13 amenzi pentru nerespectarea orelor de liniște, în special pe timp de noapte.

Spre exemplu, un timișorean a reclamat faptul că vecina sa dintr-un imobil de pe B-dul Circumvalațiunii ascultă muzică la intensitate ridicată deranjându-i pe ceilalți locatari. Un caz similar a fost reclamat pe Str. Popa Șapcă, unde se asculta muzică tare, pe timp de noapte, la ora 01.20, fiind deranjați vecinii. Și cetățenii de pe Str. Telegrafului au reclamat, într-o dimineață, la ora 04.30, că este tulburată liniștea locatarilor prin muzică dată la maxim. Într-o altă noapte, la ora 02.30, locatarii unui apartament din Piața Victoriei ascultau muzica tare deranjând locatarii. Alte cazuri au fost semnalate și pe Str. Martir Gabriela Tako, dar și pe Aleea Miniș, Str. Ștefan cel Mare și Str. București.

Astfel de sesizări au fost făcute și cu privire la unele baruri care nu respectă prevederile legale referitoare la tulburarea liniștii publice, cum este cazul unui restaurant din Piața Traian, verificat și sancționat de polițiștii locali.

Atragem atenția că potrivit Legii 61/1991 republicată, tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora se sancționează cu amenzi de la 500 la 1500 lei, repetarea acestora într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte ducând la sancțiuni de la 2000 la 3000 de lei. În cazul societăților comerciale, la repetarea contravenției se dispune, de asemenea, măsura suspendării activității localului public pe o perioada cuprinsă de până la 30 de zile”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *