Politehnica Timişoara – pe locul I în lume în domeniul Controllers, Control şi Tunning

Politehnica Timişoara – pe locul I în lume în domeniul Controllers, Control şi Tunning

- in Educatie, Locale, Stiri
0
????????????????????????????????????

Lovitură de imagine de mare anvergură pentru Timişoara aflată în plină campanie pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană. Profesor dr. ing. Radu-Emil Precup, de la Universitatea Politehnica Timişoara, a fost desemnat cel mai bun din lume în domeniul automaticii, ştiinţă care se ocupă cu studiul şi realizarea unor structuri şi echipamente capabile să asigure conducerea sistemelor fără intervenţia umană.

Clasamentul a fost realizat de Scopus, cea mai mare bază de date de abstracte şi citări a literaturii peer-reviewed din lume. Rezultatele prof. dr. ing. Radu-Emil Precup și ale echipei sale au adus Universitatea Politehnica Timişoara pe locul I în lume, devansând universităţi de prestigiu precum University of Ottawa, Beijing Jiaotong University sau Ecole Polytechnique Federale de Lausanne. Echipa condusă de prof. Radu-Emil Precup este formată din prof.univ.dr.ing. Stefan Preitl, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, ş.l.univ.dr.ing. Mircea-Bogdan Rădac, ş.l.univ.dr.ing. Claudia-Adina Bojan-Dragoş, ş.l.univ.dr.ing. Daniel Iercan, as.univ.dr.ing. Alexandra-Iulia Szedlak-Stînean, dr.ing. Radu-Codruţ David, drd.ing. Lucian-Ovidiu Fedorovici, as.univ.drd.ing. Emil-Ioan Voişan şi dr.ing. Raul-Cristian Roman.

Echipa Universităţii Politehnica Timişoara a publicat în perioada 2010 -2014, 122 de articole în domeniul  automaticii, ramura controllers, control şi tunning, iar acestea au fost citate în aproape 500 de lucrări din întreaga lume.

Performanţele apreciate prin Scopus reprezintă certificarea faptului că echipa din care fac parte se străduieşte zi de zi să arate că în Universitatea Politehnica Timişoara se lucrează cu studenţii şi sunt obţinute rezultate de cercetare vizibile în domeniul automaticii. Sunt recunoscute rezultatele echipei în diferite direcţii ale conducerii automate (clasice şi moderne) care includ sisteme de conducere inteligentă, data-driven control şi algoritmi de optimizare de inspiraţie biologică. Performanţele atinse de echipă atestă importanţa automaticii şi Universităţii Politehnica Timişoara în context local, regional şi mondial. Rezultatele obţinute ne încurajează să continuăm cercetările şi colaborările cu echipe din Canada, Ungaria, Olanda, Germania, Franţa, Anglia şi Brazilia”, a declarat profesor dr. ing. Radu-Emil Precup.

În data de 17 decembrie 2015, Universitatea Politehnica Timişoara i-a acordat profesorului Radu-Emil Precup, Premiul Excelenţei în Cercetare pe anul 2015, pentru activitatea de cercetare avansată care a reconfirmat nivelul de înaltă performanță al instituției de învățământ superior.

„Universitatea Politehnica Timişoara apreciază şi premiază munca extraordinară pe care o depun profesorii şi studenţii UPT. Încurajăm, prin tot ceea ce facem, oamenii care îşi doresc să obțină rezultate şi care aduc Universităţii Politehnica Timişoara renume internaţional”, a declarat prof. univ. dr. ing., rectorul UPT, Viorel-Aurel Şerban.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *