Podurile Jiul si ILSA, realizate cu banii de la UE primiti pe tramvaiele reabilitate

Podurile Jiul si ILSA, realizate cu banii de la UE primiti pe tramvaiele reabilitate

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Aproximativ opt milioane de euro – atât așteaptă Primăria Timișoara să primească de la Uniunea Europeană pentru 16 din cele 30 de tramvaie Armonia, care au fost reabilitate în ultimii ani. Primarul Nicolae Robu a precizat marți, 9 octombrie, că municipalitatea știe exact pe ce va cheltui banii. Și anume, suma va fi folosită pentru construirea podurilor Jiul și ILSA.

În urma ședinței de ieri a Consiliului Local Timișoara, am ajuns să întrunim toate condițiile necesare pentru a aplica pe fonduri europene cu tramvaiele Armonia. Ne așteptăm să primim opt milioane de euro pentru tramvaiele Armonia și cu acești bani vom construi cele două noi poduri, Jiul și ILSA. Cam atât ne așteptăm să coste maximal. La licitație o să vedem cât vor fi prețurile, dar vorbim în termeni aproximativi. Iată, ne-am asigurat sursa de finanțare pentru două poduri, poate ne și rămân bani pentru alte lucruri, prin faptul că am avut inițiativa de a reînnoi parcul de tramvaie cu acest proiect de punere în valoare a șasiului și roților din tramvaiele vechi. În rest, știți bine că totul este nou”, a detaliat primarul Timișoarei.

Lucrările la cele două poduri ar urma să înceapă anul viitor. Acestea urmează să aibă patru benzi, câte două pe fiecare sens.