Pocaitul Ruben Latcau ameninta si vorbeste ca un golan cu subordonatii

Pocaitul Ruben Latcau ameninta si vorbeste ca un golan cu subordonatii

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
Scandal mare în Primăria Timișoara. Ruben Lațcău, viceprimarul USR al Timișoarei îl amenință bine mersi pe Culiță Chiș, directorul Direcției Tehnice a Primăriei Timișoara. Zvonurile cum că Ruben Lațcău “amenință” și “toarnă” circulă chiar din campania electorală. Astfel de metode ar fi folosit și la alt loc de muncă. Angajații primăriei povestesc că pocăitul de la Timișoara vorbește foarte urât inclusiv cu femeile din subordine. Mai exact vorbește ca un golan de la colț de stradă. Lațcău provine dintr-o familie de penticostali din Oradea, deși se bate cu pumnul în piept că este agnostic.
Se pare că în prima fază ar fi existat o înțelegere între conducerea primăriei și Culiță Chiș. Și anume că șeful Direcției Tehnice acceptă să plece din funcție pentru “liniște”, dar înțelegerea a fost încălcată chiar de Dominic Fritz. Astfel că, într-o înregistrare publicată de VoceaTimișului se aude clar cum vicele Lațcău îl amenință pe Chiș că dacă nu renunță de bunăvoie la funcția de director îi scoate “mizeriile” la iveală.
“Omul nou” Ruben Lațcău din administrație timișoreană a reacționat pe Facebook la acuzații, cu o concluzie “doar că ar trebui să-mi exersez dicția”.
De când am ajuns în administrație am ajuns să îl înțeleg mult mai bine pe domnul Robu, problemele cu care s-a confruntat, oamenii cu care a lucrat și mai ales modul de învăluire a unor zbiri care i-au fost, zice-se, subordonați.
Că Chiș Culiță a ajuns, prin funcția pe care a ocupat-o, un personaj toxic pentru Timișoara, nu e nici o noutate. Lucrări fără autorizații, investiții sau reparații pe terenuri private, catarge, mutilare a spațiului verde și câte nu s-au mai strâns in cei 20 de ani cât a condus de facto întreaga dezvoltare a orașului.
De când am intrat in funcție nu am atacat nominal nici un funcționar, am făcut asta din profesionalism si respect pentru instituție. De fel sunt un tip sincer si tranșant, așa că funcționarii cu care lucrez și pe care îi coordonez știu de la mine exact ce părere am de munca lor sau de modul in care vom colabora pe viitor. Evident, aceste discuții sunt pentru mine confidențiale.
Să reorganizezi o direcție, sa faci sa funcționeze structuri perimate cu personal aservit unui lider suprem, in instituții publice e destul de complicat. Sistemul a fost construit in 30 de ani in așa fel încât funcționarii să aibă super drepturi. I-am propus dlui. Chiș de la început, pentru a evita un război care să afecteze direcția tehnică, să facă un pas in spate. Acesta a acceptat iar vreme de 3 luni de zile am așteptat să se țină de cuvânt. Nu a făcut acest lucru, ci a început să submineze din interior instituția, să o ia pe cont propriu și – să facă înregistrări.
Înregistratul conversațiilor profesionale a fost poate lucrul ce m-a șocat cel mai tare in Primăria Timișoara. O gașcă de funcționari fideli fostului primar umblă prin primărie și în ședințe cu microfoane si telefoane, poate-poate vor înregistra ceva ce scos din context să prezinte un avantaj. Să fie o monedă de schimb – cu politicianul sau, dacă nu, cu presa.
Și aici mă întorc la fostul primar. Dl. Chiș va pleca și în câțiva ani îl vor uita toți. Au fost oameni mai puternici in Primarie, plecați și apoi repede uitați. Dar mă gândesc la dl. Robu, pentru că știu că a vrut și el să îl schimbe pe Chiș Culiță la început de mandat in 2012, dar, prin înțelegere, dl. Chiș i-a promis că termină Pasajul Jiul în 3 luni – dacă nu pleacă. Pasajul nu a fost gata, dar dl. Chiș a rămas și a primit mai multă putere. Oare câte înregistrări nu are omul ăsta cu cei ce s-au perindat prin demnități în ultimii 20 de ani?
Eu unul nu am nici o emoție cu aceste înregistrări. Doar că ar trebui să-mi exersez dicția“, a scris pe pagina sa de Facebook, Ruben Lațcău.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *