Poarta Vienei, pusa in valoare intr-un mod inedit, la Timisoara

Poarta Vienei, pusa in valoare intr-un mod inedit, la Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Vești bune aduse de viceprimarul Timișoarei Dan Diaconu. După  ce a fost finalizată conturarea din trandafiri și gazon a Cetății Timișoarei, în viitorul apropiat, și Poarta Vienei va fi pusă în valoare într-un mod inedit.

Amenajarea din Piața Mărăști nu a însemnat doar fluidizarea circulației auto și a transportului public, continuitatea pistei de biciclete sau refacerea traseului pietonal dintre Campus Oituz și Centrul Istoric. Săpăturile arheologice din zonă au permis o cunoaștere mult mai precisă a cetății Timișoara, a amplasării Porții Viena, alături de multe alte informații. Conturarea Cetății Timișoarei din secolul XIX (cu o mică rectificare ce se va executa săptămâna viitoare) prin amenajarea peisagistică din sensul giratoriu – gazon și trandafiri, dar și punerea în valoare prin același tip de amenajare a statuii Generalului Eremia Grigorescu în an centenar sunt elemente care vin natural într-o zonă încărcată de istorie, dar și foarte important nod de circulație. Poarta Vienei va fi și ea prezentă în viitor în această amenajare printr-o metodă inedită și inovatoare, dar despre asta la momentul potrivit”, a scris viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, pe Facebook.

Reamintim că în urma descărcărilor arheologice din intersecția din Piața Mărăști, s-a descoperit locul în care s-a aflat Poarta Vienei, iar un arhitect a propus refacerea acesteia în sensul giratoriu proaspăt modernizat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *