PMP Timiș și-a prezentat lista pentru alegerile parlamentare

PMP Timiș și-a prezentat lista pentru alegerile parlamentare

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

PMP Timiș a prezentat, luni, 31 octombrie, listele cu candidații la alegerile paramentare din această iarnă. Liderul PMP Timiș, Roxana Iliescu crede că este important ca alegătorii timișeni să se uite la întreaga echipă a Mișcării Populare.

“Cred că este foarte important ca alegătorii timișeni să se uite la întreaga echipă care și-a asumat să lupte în această cursă electorală. Lista noastră de candidați la Camera Deputaților are o medie de vârstă de 36 de ani, iar la Senat media de vârstă este de 41 de ani. Toți cei care se regăsesc pe lista de la Senat sunt oameni aflați pentru prima dată într-un proiect politic, oameni noi în politică. Din totalul de 19 candidați, și iau în considerare inclusiv rezxervele, 11 sunt pentru prima dată într-un proiec politic”, a spus, luni, 31 octombrie, președintele PMP Timiș, Roxana Iliescu.

Cornel Sămărtinean, primul pe lista PMP la Camera Deputaților, a spus că altele au fost așteptările din partea PNL. Sămărtinean s-a aflat pe poziția șapte la Camera Deputaților pe lista PNL. „Nu vreau să ascund că așteptările mele de la PNL au fost altele decât poziția inițială 10 pe listele parlamentare, ulterior poziția șapte după retragerea unor colegi de-ai mei. După patru ani de activitate parlamentară îmi doream și îmi doresc să continui toate proiectele și inițiativele legislative. Mă așteptam ca PNL să-mi acorde această șansă, din păcate nu am avut înțelegerea necesară. (…). Eu sunt convis că PMP va avea un rol destul de important în viitorii patru ani în administrația centrală”, a spus Cornel Sămărtinean.

Radu Șumălan, profesor universitar, este cel care deschide lista PMP Timiș pentru Senat. Șumălan a intrat în politică în februarie. “Nu am experiență politică, am o bună experiență în ceea ce privește învățământul superior, activități de cercetare, activități de consultanță cu fermierii. Am lucrat cu peste 10.000 de stundenți la USAMVB de-a lungul anilor. (…). Apariția mea la Senat nu cred că este întâmplătoare, corespund în totalitate cerințelor și criterilor pe care Traian Băsescu le-a enunțat. Oameni care nu au mai făcut politică, care au carieră profesională în spate și oameni care nu auprobleme cu legea”, a spus Șumălan.

Pe lista PMP Timiș pentru Senat se află: Radu Șumălan, Danciu Nelica, Săvoiu Georgeta, Mașnița Fedor, Raț Valer și Luca Flavius. La Camera Deputaților sunt: Cornel Sămărtinean, Marius Dugulescu, Roxana Iliescu,  Marian Costea, Dora Orboi, Cătălin Regea, Claudiu Mihălceanu, Ramona Dzitac, Dumitru Boboi,  Adriana Tomescu, Gheorghe Benzar, Liviu Cioboată și Eugenia Cătană.