PMP Timiș nu intenționează să rupă alianța cu PSD la nivel județean și local

PMP Timiș nu intenționează să rupă alianța cu PSD la nivel județean și local

- in Locale, Politica, Stiri
0

În urma informațiilor eronate apărute în spațiul public, Filiala Timiș a Partidului Mișcarea Populară face următoarele precizări: Numirea unei conduceri interimare la nivelul PMP Timiș nu este rezultatul unui puci, ci o acțiune firească în viața unei organizații de partid, girată de dorința aleșilor locali PMP din județ și avizată de conducerea centrală a partidului. Ne asumăm rolul de reorganizare a filialei județene în directă concordanță cu deciziile interne ale organizației, în baza mandatului acordat de conducerea centrală.

PMP Timiș nu intenționează ruperea alianței cu PSD la nivel județean și local. Atâta timp cât PSD rămâne un partener loial în Consiliul Județean și consiliile locale din Timiș în care PMP are reprezentanți, nu vedem motive pentru a iniția un asemenea demers. Ne vom afla în dialog permanent cu toate formațiunile politice, scopul fiind acela de a reprezenta și apăra interesele cetățenilor județului Timiș. Exclusiv în urma votului intern la nivelul organizației județene, ne vom alătura punctual demersurilor inițiate de către PSD așa cum, punctual, vom solicita sprijinul PSD pentru proiecte inițiate de către aleșii PMP la nivel local, județean și parlamentar.

Atâta timp cât aleșii locali, aleșii județeni și parlamentarii PMP vor acționa în baza mandatului oferit de partid, respectând deciziile interne, nu se pune în discuție retragerea sprijinului politic. De altfel, în eventualitatea în care ar fi necesare sancțiuni, retragerea sprijinului politic nu este prima măsură ce poate fi dispusă.

În aceste condiții, atâta vreme cât vor respecta regulile interne ale formațiunii politice și mandatul acordat de către cetățeni, nici av. Roxana Iliescu și niciun alt ales PMP nu au motive de îngrijorare. Atâta timp cât va continua să lucreze în echipă, cu regulile echipei și în spiritul respectării votului popular, niciun ales PMP nu are motive de îngrijorare. Dimpotrivă. Suntem o echipă care își recunoaște și apreciază valorile.

“Scopul interimatului este acela de a reorganiza filiala județeană, de a păstra ceea ce este bun și de a optimiza activitatea de zi cu zi. Invităm întreaga familie PMP din județ să acționeze în acest sens”, explică Radu Șumălan, președinte inerimar PMP Timiș.

Gh. M.