Plimbări cu catamaranul pe lacul Surduc, din această vară

Plimbări cu catamaranul pe lacul Surduc, din această vară

catamaran

Turiștii care-și propun să viziteze lacul Surduc vor avea parte de o surpriză, începând cu această vară. Vizitatorii vor putea să se plimbe cu catamaradanul pe lac. Asta după ce în cadrul unui proiect european în valoare de aproape un milion de euro va fi cumpărată o astfel de ambarcațiune. Cel mai probabil, catamaranul va sosi în februarie, fiind cumpărat în cadrul unui proiect ce are ca scop promovarea râului Timiș și a văii acestuia.

Din luna iunie 2019, pe râul Timiș și în Valea acestuia, de o parte și de alta a graniței cu Republica Serbia, turiștii se vor putea bucura de facilități de petrecere a timpului și de turism oferite prin intermediul proiectului european Eco Timiș – un nou produs turistic. Mai precis, turiștii din Timiș vor avea la dispoziție biciclete, canoe și un catamaran cu care vor putea descoperi obiective turistice din județ, vor putea admira păsări în Rezervația Satchinez și în Padurea Macedonia, unde vor fi amplasate două observatoare, iar în Valea Timișului vor putea face drumeții și plimbări cu bicicletele având ocazia să facă popas în locuri amenjatae și marcate, în care vor fi amplasate bănci și umbrare, coșuri de gunoi și indicatoare pe trasee promovate prin intermediul mai multor materiale informative de tipul hărților”, a informat Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș.

Proiectul european “Eco Timiș – un nou produs turistic” proiect se derulează în oglindă în țara vecină și își propune să schimbe configurația turismului de o parte și de alta a graniței cu Serbia. Proiectul este implementat de Asociația Miltonia alături de partenerii Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în judetul Timiș, Centrul de voluntariat și mișcarea pentru protecția naturii Pancevo și Camera Regională de Comerț Pancevo, Serbia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *