Plan de reorganizare pe Aeroportul Internațional Timișoara. Traficul de pasageri scade cu cel puțin 40%, în martie

Plan de reorganizare pe Aeroportul Internațional Timișoara. Traficul de pasageri scade cu cel puțin 40%, în martie

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

În contextul epidemiei de coronavirus (COVID-19) la nivel global și urmare a măsurilor dispuse de Guvernul Italiei, a autorităților statului român în ceea ce privește legăturile aeriene cu destinații din Italia, dar și a măsurilor prevăzute de către companiile aeriene de a sista pentru o perioadă de timp cursele regulate spre/dinspre Italia și de a reduce numărul de zboruri spre alte destinații, estimăm că pe aeroportul din Timișoara traficul aerian de pasageri va scădea, în luna martie, cu peste 40%.

Această scădere, aproape la jumătate a traficului aerian, va conduce automat la o scădere a veniturilor aeroportului. Implicit, va fi redusă și activitatea aeroportuară, motiv pentru care vom adopta un plan de măsuri în vederea reorganizării activității aeroportuare și a reducerii cheltuielilor salariale și materiale”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Administrația aeroportuară, prin măsurile organizatorice pe care le va întreprinde, va ține cont de drepturile salariaților conform Regulamentului Intern în vigoare, precum și de cele legale, prevăzute în Codul Muncii. În același timp, este responsabilă pentru susținerea în stare de operaționalitate a infrastructurii aeroportuare în condiții de eficiență economică și va acționa în consecință.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *