Plăcuțe cu coduri QR montate pe mai multe obiective turistice din Timișoara

Plăcuțe cu coduri QR montate pe mai multe obiective turistice din Timișoara

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri, Turism
0

Primăria Timișoara are planuri mari în ceea ce privește punerea în valoare a unor obiective turistice din oraș. Astfel, în următorul plen, consilierii locali vor vota un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea unui protocol de colaborare între municipiul Timișoara și Asociația “Călător prin România”. Ca urmare a încheierii acestui protocol, asociația va monta plăcuțe având coduri QR pe diverse obiective turistice din Timișoara.

Asociaţia “Călător prin România” care este o organizație non-guvernamentală culturală și se ocupă cu promovarea României din punct de vedere al istoriei și legendelor obiectivelor turistice, a gastronomiei tradiționale și al portului popular, ne-a trimis o propunere de colaborare în vederea montării unor plăcuțe cu cod Q.R. pe diverse obiective turistice din Municipiul Timișoara. Turistul care ajunge în dreptul obiectivului turistic scanează codul cu telefonul personal și este redirecționat spre platforma www.travellerinromania.com unde poate să citească detalii despre obiectivul respectiv în propria limbă sau într-o limbă de largă circulaţie. Textele în limba română sunt traduse în engleză, franceză, spaniolă și chineză“, scrie în proiectul de hotărâre.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, plăcuțele vor fi montate la vedere, astfel că nu vor afecta structura sau fațada obiectivului turistic. De asemenea, aceste plăcuțe vor avea dimensiunea A4 și vor avea un geam deasupra ca protecție împotriva vandalismului.

Credem că este utilă și binevenită această oportunitate privind montarea plăcuțelor pe principalele monumente și obiective turistice ale Timișoarei deoarece utilizarea plăcuţelor ce conţin cod Q.R. poate să constituie o metodă atractivă de cunoaştere a patrimoniului cultural prezent în oraș, fiind o nouă formă de furnizare de informații online legate de aceste obiective. Prin prisma faptului că Timișoara a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii se așteaptă ca numărul de turiști să crească și modul în care informațiile sunt puse la dispoziția acestora ar trebui să fie făcute într-un mod inovator pentru a le stârni interesul pentru cultura și obiceiurile locului. Astfel, pe lângă metodele clasice, tipărituri, aplicaţie şi website, turiştii, dar şi cetăţenii oraşului, vor avea posibilitatea să cunoască mai bine unele obiective turistice şi monumente istorice din oraş“, mai scrie în proiectul de hotărâre.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *