Piste de biciclete cu o latime de 1,5 metri pe Calea Bogdanestilor, cu bani europeni

Piste de biciclete cu o latime de 1,5 metri pe Calea Bogdanestilor, cu bani europeni

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Noi detalii legate de proiectul european privind modernizarea Căii Bogdăneștilor au fost oferite de către primarul Timișoarei.

Edilu Nicolae Robu susține că pe această stradă, care va deveni bulevard la finalul lucrărilor, vor fi realizate pentru prima dată piste de biciclete ca la carte, cu treceri line și o lățime de 1,5 metri.

Pe o lungime de circa 2,5 kilometri vom amenaja linii de tramvai pe mijlocul străzii, de-o parte și de alta vom avea câte două benzi de trafic auto. Apoi, pe fiecare parte a străzii, trotuar și pistă de biciclete de 1,5 metri de data asta, pentru că avem ecart stradal și ecartul ne permite. Vom face o primă demonstrație, poate, că acolo unde putem și primul loc în care chiar putem chiar facem piste de biciclete așa cum scrie la carte. Și când spun asta, am în vedere inclusiv trecerile line la intersecții. Se va vedea că nu vom mai avea treceri abrupte, voi avea grijă din start să nu se mai facă treceri abrupte, să fie nevoie pentru a interveni după aceea pentru a le aplatiza“, a explicat primarul Nicolae Robu.

Conform edilului-șef, pe Calea Bogdăneștilor va fi realizat și un covor de iarbă pe toată zona liniilor de tramvai, acesta fiind un element de noutate în Timișoara. Totodată, aproximativ 2.500 de copaci vor fi plantați pe strada care va fi modernizată, arborii urmând a fi plantați din patru în patru metri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *