Pista de biciclete de pe malul Begai ramane fara administrator, din primavara

Pista de biciclete de pe malul Begai ramane fara administrator, din primavara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri, Turism
0

Titu Bojin, președintele ABA Banat, a făcut, astăzi, un nou apel către președintele CJ Timiș, cu scopul de a prelua în administrare pista de biciclete de pe malul Begăi, care leagă Timișoara de granița cu Serbia, fiind realizată în cadrul unui proiect european.

Bojin a semnalat în mai multe rânduri că în luna martie a acestui an expiră obligativitatea administrării pistei de biciclete de către ABA Banat, conform contractului european, astfel că a solicitat CJ Timiș să o preia în întreținere. Călin Dobra însă nu vrea să facă acest lucru, pe motiv că ABA Banat ar trebui să o administreze în continuare.

Costurile anuale estimate administrării pistei de biciclete se ridică la aproximativ 200.000 lei.

Pista de biciclete este făcută pe domeniul public al statului, nu se poate prelua decât dacă se obține o Hotărâre de Guvern de preluare. Digul este pe sistemul de siguranță al canalului Bega. Deci, niciodată nu se va preda ceea ce înseamnă pista de biciclete spre CJ Timiș. Există posibilitatea unei administrări, care duce la anumite costuri suplimentare și considerabile la nivelul consiliului județean. Nu a fost asumat acest proiect de consiliul județean. Noi avem asumare în cadrul proiectului să realizăm punctul de trecere de frontieră. În cadrul acestui proiect, colegii noștri din Serbia vor continua pista de biciclete, iar noi avem, prin memorandumul interstatal, obligația de a realiza punctul de trecere a frontierei. Cred că e mai important să realizăm acest punct și să asigurăm fluidizarea traficului și pe pista de biciclete, și pe canalul Bega. Soluția este să continue administrarea Apele Române Banat, care are un buget pe șapte județe, un buget considerabil, și are posibilitatea să administreze în continuare pista de biciclete, așa cum a administrat-o până acum“, a spus președintele CJT, Călin Dobra.

Titu Bojin susține că ABA Banat nu va mai administra pista de biciclete din luna martie, astfel că, în cel mult șase luni, dacă nu se va găsi o instituție să o preia, nu ar mai putea fi practicabilă.

Noi, începând cu data de când nu mai putem să intervenim din punct de vedere financiar, din martie, în principiu și în mod obligatoriu nu mai avem cum să mai facem un leu cheltuială pe pistă. Dacă nu se face întreținere, pista în șase luni vă dau scris că e închisă, în sensul că vor fi gropi și până la urmă se va ajunge la cine să administreze pista asta. În niciun caz nu poate fi ABA Banat, a declarat Titu Bojin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *