Pista de biciclete de pe malul Begăi, ca nouă la recepția finală a lucrărilor FOTO

Pista de biciclete de pe malul Begăi, ca nouă la recepția finală a lucrărilor FOTO

Județul Timiș se poate mândri că are una dintre cele mai lungi piste pentru biciclete din țară, cea de pe malul Begăi. Are o lungime de 37 de kilometri și a fost realizată de la podul Modoș, din Timișoara, și până la frontiera cu Serbia. După doi ani de lucrări, în 2015 a fost inaugurată oficial, iar astăzi a avut loc recepția finală, pista de cicloturism fiind predată Administrației Bazinale de Apă Banat.

Astăzi, pista arăta ca nouă: toți stâlpii de pe marginea ei au fost montați, iar gropile sau crăpăturile apărute au fost reparate de către constructor, pentru că lucrarea a fost garanție. Din acest moment, locuitorii din județul Timiș trebuie să aibă grijă de ea, pentru că ABA Banat nu-și permite să investească în reabilitarea ei.

Titu Bojin a precizat, la recepția finală a pistei, la Sânmihaiu Român, că trei șoferi care au intrat cu mașinile pe pistă s-au ales cu câte o amendă de 7.000 de lei.

“Dacă până acum am avut posibilitatea obligăm, să-l rugăm pe constructor să repare pista, pentru că au fost niște bani ca garanție la lucrare, începând de astăzi, având în vedere că s-a semnat procesul verbal de recepție finală a lucrărilor în ceea ce privește pista, nu vom mai putea face acest lucru. Îi rog pe cetățenii care doresc să circule pe pistă, să o facă cu bicicleta sau pe jos, la pas”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.

 

Bojin vrea ca pista de biciclete de pe malul Begăi să treacă în administrarea Consiliului Județean Timiș, în viitorul apropiat, pentru a o întreține.

Pista a fost realizată în cadrul proiectul transfrontalier România – Serbia “Valorificarea potențialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timișoara”. Valoarea proiectului a fost de aproape 2,4 milioane de euro, acesta fiind implementat în perioada martie 2013 – martie 2015.

În cadrul proiectului au fost achiziționate și 30 de biciclete, au fost amenajate opt refugii și au fost montate indicatoare de semnalizare, precum și bariere în dreptul drumurilor laterale existente pentru interzicerea pătrunderii autovehiculelor cu motor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *