Pista de biciclete de pe malul Begai ar putea fi administrata, totusi, de Consiliul Judetean Timis

Pista de biciclete de pe malul Begai ar putea fi administrata, totusi, de Consiliul Judetean Timis

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Pista de biciclete de pe malul Begăi, care leagă Timișoara de granița cu Serbia, tot mai mari șanse să nu rămână de izbeliște. După ce primarul Nicolae Robu a anunțat că vrea să o preia de la Administrația Bazinală de Apă Banat pentru a o administra, iată că s-a mobilizat și Consiliul Județean Timiș, care a făcut o adresă către instituție, prin care a solicitat mai multe informații legate de pistă.

”Este un subiect unde Primăria Timișoara din nou consideră că trebuie să intervină, neavând atribuții în ceea ce înseamnă teritoriul județului Timiș. Nu aș vrea să transform acest subiect într-unul de campanie. Eu am transmis foarte clar din partea Consiliului Județean Timiș interesul, dar nu înainte de a studia foarte clar ce înseamnă proprietatea terenului respectiv, valoarea investiției, pentru că în momentul în care se închide acest proiect pe fonduri europene, va trebui să reinvestim în această pistă. În unele porțiuni nu se află într-o stare extraordinar de bună pentru circulație, și ceea ce înseamnă și întreținerea pistei respective. În momentul în care ABA Banat ne va pune la dispoziție toate documentele solicitate din partea Direcției de Patrimoniu, vom lua decizia în ceea ce privește administrarea pistei, întreținerea și investițiile în pistă”, a spus, astăzi, Călin Dobra, șeful CJ Timiș.

Reamintim că pista de biciclete de pe malul canalului Bega a fost realizată în cadrul unui proiect european, iar în ultimii cinci ani a fost administrată de ABA Banat. Începând cu luna martie a acestui an, instituția nu mai are obligativitatea de a o întreține.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *