Piețarii verificați de polițiștii locali. Ce nereguli au fost constate

Piețarii verificați de polițiștii locali. Ce nereguli au fost constate

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Piețarii și societățile comerciale ce își desfășoară activitatea în Piața Iosefin au fost luați la purecat de polițiștii locali. În urma verificărilor au fost date 21 de amenzi în valoare de 41.000 de lei.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Poliția Piețelor și cei din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au organizat o amplă acțiune în Piața Iosefin, atât la vânzătorii de legume și fructe, cât și la societățile comerciale care își desfășoară activitatea în incinta pieței. Acțiunea a avut ca scop depistarea comercianților care încalcă legea referitoare la desfășurarea actelor de comerț, fiind luate măsurile pentru a preveni ca pe viitor să mai fie încălcată legea, dar și pentru a contribui la desfășurarea activității în piețe în legalitate, la standarde europene.

“Astfel, în urma verificărilor au fost constatate nereguli referitoare la comercializarea de diverse produse cu termenul de valabilitate neafișat, vânzarea de marfă fără documente legale, neafișarea sau lipsa acordului de funcționare la societăți comerciale, neafișarea prețurilor, blocarea căilor de acces cu marfă, fiind astfel încălcare prevederile Legii 12/1990, OG 99/2000, HG 947/2000 și HCL 334/2002. Au fost aplicate un număr de 21 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 41.000 lei. Acțiune vor continua și în perioada următoare”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.