Petiție online pentru ca noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara să primească finanțare europeană

Petiție online pentru ca noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara să primească finanțare europeană

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0

Ministerul Sănătății a decis că noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara nu este un proiect foarte important, astfel că a sărit această investiție de la finanțarea prin PNRR. Revoltată, Primăria Timișoara a contestat decizia ministerului. Mai mult, a fost lansată și o petiție online, prin care se solicită reanalizarea acestui proiect foarte important pentru zona de vest a țării.

Către Ministerul Sănătății. Vă rugăm să reanalizați oportunitatea construirii unei maternități noi în Timișoara. Proiectul aflat în faza finală, având toate aprobările necesare, a fost respins recent, fără argumentație, din lista obiectivelor aprobate de MS prin PNRR. Timișorenii și Banatul merită o maternitate nouă la standarde europene. Primarul Timișoarei, dl. Dominic Fritz, a depus o contestație în vederea reanalizării punctajului obținut de maternitate în selecția recent încheiată de MS. Susținem reanalizarea acestui proiect de către MS și sperăm într-un rezultat favorabil”, scrie în petiția online intitulată „Maternitate pentru Timișoara”.

Olimpia Oprea, medic în cadrul Maternității Odobescu a Spitalului Municipal Timișoara, susține că realizarea noii clădiri este esențială, în condițiile în care imobilul în care vin pe lume copii din toată zona de vest are o vechime de peste 100 de ani.

În Maternitatea Odobescu, anual se desfășoară între 3.000 și 4.000 de nașteri, atât din județul Timiș cât și din întreaga regiune. Spitalele din regiunea de vest trimit cazurile complicate pentru a fi tratate în maternitatea din Timișoara, care funcționează într-o clădire de peste 100 de ani, închiriată, cu tencuiala exterioară căzută, în care nu se pot realiza investiții. Este imperios necesar să se finalizeze proiectul, este nevoie de o clădire noua în care serviciile medicale să se desfășoare în cele mai bune condiții de calitate și siguranță”, a afirmat medicul Olimpia Oprea.

Petiția online „Maternitate pentru Timișoara” a fost semnată deja de peste 500 de persoane și poate fi consultată AICI!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *