Peste un milion de euro pentru reluarea transplantului de rinichi, la Timișoara

Peste un milion de euro pentru reluarea transplantului de rinichi, la Timișoara

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
transplant renal

Consiliul Județean Timiș a alocat o sumă fabuloasă astfel încât la Timișoara să poată fi reluat transplantul de rinichi, iar pacienții să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la București sau Cluj-Napoca pentru realizarea unei astfel de intervenții.

Luni, 12 februarie, a fost semnat contractul de începere a lucrărilor pentru renovarea Secției de Urologie a Spitalului Județean Timișoara, precum și de amenajare a compartimentului pentru transplantul renal. Lucrările vor începe în cel mult o lună și jumătate cu bani de la Consiliul Județean Timișoara, care a alocat pentru acest proiect peste 1,2 milioane de euro.

Astăzi mi s-a împlinit una din marile dorințe pe care le-am avut încă de la începutul mandatului meu ca manager al Spitalului Județean. Cu sprijinul Consiliului Județean Timiș am semnat contractul în valoare de 1,2 milioane de euro care permite renovarea Secției de Urologie și amenajarea câtorva încăperi care îndeplinesc cerințele unui salon pentru transplantul renal. Astăzi am început demersurile pentru obținerea acreditării pentru transplant“, a declarat Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara.

Potrivit reprezentanților unității medicale, ultimul transplant renal a fost realizat la Timișoara în anul 2006, iar primele intervenții de acest gen se vor realiza în cel mult doi ani.

Pe lista de așteptare pentru a primi un rinichi nou se află peste 120 de persoane din județul Timiș, cu diferite afecțiuni grave.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *