Peste 800 de șoferi de la Uber și Bolt prinși că lucrau fără forme legale. Amenzi de peste 1 milion de euro date de ITM Timiș

Peste 800 de șoferi de la Uber și Bolt prinși că lucrau fără forme legale. Amenzi de peste 1 milion de euro date de ITM Timiș

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0
uber romania
ITM Timiș a întreprins, încă de la finalul lui 2020, o amplă acțiune de verificare în rândul angajatorilor care efectuează transport alternativ. Astfel că, au dat amenzi record, de peste 1 milion de euro pentru 838 de șoferi depistați că lucrează fără forme legale de angajare la firmele care desfășoară activitate de transport alternativ, respectiv Uber și Bolt.
Provocarea a fost una de anvergură având în vedere dificultatea sporită a verificării unor angajatori cu sediul în Olanda, însă în urma unui efort susținut, depus de către inspectorii de muncă din domeniul relațiilor de muncă, aflați în subordinea dnei inspector șef Ileana Mogoșanu, s-a ajuns la rezultate remarcabile. Au fost verificate 174 de societăți la care s-au depistat 76 de persoane care lucrau fără contract individual de muncă și s-au aplicat 61 de sancțiuni în valoare de 1.585.500 lei“, spune Ileana Mogoșanu, inspector șef al ITM Timiș.
La începutul anului, ITM Timiș  a reluat controale în acest domeniu de activitate, având în vedere informațiile primite de pe piața muncii conform cărora operatorii din domeniul transportului alternativ ar fi găsit noi modalități de ocolire a legislației muncii.
Acest lucru s-a confirmat, iar în urma controalelor derulate în aceste luni , au fost depistate alte 762 de persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, fapte pentru care s-au aplicat 106 sancțiuni în valoare de 3.984.000 lei, conform Codului Muncii. În urma acțiunilor de control din acest domeniu, au fost verificate un total de 539 de societăți, s-au depistat 838 de persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare, fapte pentru care s-au aplicat sancțiuni în valoare de 5.569.500 lei, conform Codului Muncii“, a mai spus Mogoșanu.
Controalele au fost efectuate în urma consultării bazelor de date (autorizații de transport alternativ și copii conforme), puse la dispoziție de către Autoritatea Rutieră Română și de societățile de transport alternativ.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *