Peste 75% din lucrările pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, finalizate. Când se deschide circulația Foto

Peste 75% din lucrările pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, finalizate. Când se deschide circulația Foto

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Apar noi informații cu privire la stadiul lucrărilor de pe șantierul lotului patru al autostrăzii Lugoj-Deva. Asociația Pro Infrastructură a realizat, luni, un fotoreportaj pe acest tronson și spune că sunt finalizate 76% dintre lucrări.

Aproximativ jumătate (între nod Ilia și cariera de piatră de la Bretea Mureșană) din cei 22,139 km ai tronsonului sunt gata. Pe restul lotului constructorul are în continuare mult de muncă, în special la “dealul liliecilor”, punctul nevralgic al șantierului. Nodul Șoimuș este într-un stadiu avansat, la fel și viaductul și debleul Brănișca. Așa cum puteți vedea și din poze, încă se lucrează la relocarea stâlpilor LEA în apropiere de Mintia. Ne apropiem de final pe segmentul dintre pescărie și debleul Brănișca, acolo unde avem straturi de asfalt proaspăt așternut. Mai greu se înaintează la zidurile de sprijin de la Bretea Mureșană, dar și aici autostrada începe să prindă formă“, comunică Asociația Pro Infrastructură.

Totuși, mai este enorm de muncă, motiv pentru care se va deschide circulația pe lotul patru, cuprins între Ilia și Șoimuș, cel mai devreme în anul 2019.

Stadiul oficial al proiectului este de aproximativ 76% (execuție în teren). În ciuda promisiunilor repetate ale șefilor CNAIR și speranțelor celor mai optimiști pasionați de infrastructură, estimările noastre obiective, realiste, spun că vom putea circula pe acest tronson abia în 2019. De ce? Din cauza numeroaselor provocări tehnice din “dealul liliecilor” (unde volumul de muncă este imens) și din cauza blocajului birocratic total de pe lotul vecin pe care se află nodul Ilia (fără de care nu am putea circula chiar dacă lucrările ar fi gata “mâine”)“, transmit reprezentanții ONG-lui care monitorizează proiectele de infrastructură din România.

Foto: Asociația Pro Infrastructură