Peste 500 de bicicliști au trecut granița în Serbia, pe malul Begăi, în weekend

Peste 500 de bicicliști au trecut granița în Serbia, pe malul Begăi, în weekend

- in Locale, Social, Stiri
0

Deschiderea unui punct temporar de trecere a frontierei din România în Serbia, pe pista de biciclete de pe malul Begăi, s-a dovedit o idee bună și în acest weekend. Consiliul Județean Timiș anunță că peste 500 de persoane au pedalat din Timișoara în Serbia, în zilele de 29 și 30 aprilie.

Numărul timișenilor care au traversat frontiera româno-sârbă pe două roți a crescut față de luna trecută. Inițiativa Consiliului Județean Timiș prin care s-a cerut Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, este apreciată din ce în ce mai mult, dovadă fiind prezența înregistrată la sfârșitul săptămânii trecute, în 29 și 30 aprilie, la punctul de control de pe malul Begăi, la granița cu Serbia. În cele două zile de funcționare, peste 520 de persoane au profitat de oportunitatea de trecere a frontierei pe la punctul destinat traversării cu bicicleta”, a informat Consiliul Județean Timiș.

În total, pe pista care leagă Timișoara de Zrenjanin, care are o lungime de aproximativ 71 de kilometri, s-au aventurat 213 persoane sâmbătă și 315 duminică.

„Mă bucur că atât de mulți timișeni au trecut granița în acest sfârșit de săptămână, beneficiind de oportunitatea de legătură între cele două țări. Succesul inițiativei Consiliului Județean Timiș reprezintă un impuls pentru autoritățile din cele două regiuni să dezvolte proiecte comune în interesul cetățenilor și să susțină un stil de viață sănătos”, a declarat Alin Nica.

Următorul interval în care se va putea face traversarea între cele două țări este programat la sfârșitul acestei luni, în zilele de 27 – 28 mai.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *