Peste 50 de pompieri și mai multe autospeciale din cadrul ISU Timiș participă la exercițiul național ForFirEx2019

Peste 50 de pompieri și mai multe autospeciale din cadrul ISU Timiș participă la exercițiul național ForFirEx2019

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Peste 50 de pompieri și mai multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Timiș, inclusiv modulul de pompare de mare capacitate #ROHCP, participă zilele acestea la exercițiul național ForFirEx2019.

Salvatorii și autoritățile implicate în acest exercițiu vor avea de gestionat situații complexe pentru organizarea intervenției aero-terestre în zone dificile, realizarea dispozitivelor de stingere cu mai multe motopompe care să transporte apa în munte, alimentarea rezervoarelor cu ajutorul elicopterelor, precum și salvarea persoanelor dispărute sau rătăcite în zone greu accesibile.

În perioada 23-27 septembrie, în mai multe zone montane din județele Caraș-Severin și Hunedoara (Poiana Mărului și Lunca Cernii) are loc exercițiul național „ForFirEx 2019”. Sunt implicate peste 400 de persoane, echipaje terestre și aeriene ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Sănătății, Ministerului Transporturilor, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Direcției Silvice, Salvamont, asociațiilor specializate (cercetare aerospațială, 4×4, radioamatori, canine).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *