Peste 50 de migranți depistați de polițiștii locali într-o clădire din zona Gării de Nord

Peste 50 de migranți depistați de polițiștii locali într-o clădire din zona Gării de Nord

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Zeci de migranți au fost ridicați miercuri de polițiștii locali dintr-o casă din apropierea Gării de Nord din Timișoara. Aici au fost mai făcute mai multe plângeri ale locuitorilor, cu privire la scandalurile și mizeriile pe care le provoacă migranții în zonă.

La intervenția poliției, migranții s-au speriat și au fugit, dar au fost prinși numai șapte dintre ei. La verificarea documentelor s-a stabilit că dețineau acte, fiind înregistrați în evidențe ca solicitanți de azil și provenind din Siria, Afganistan, Pakistan .Polițiștii locali au trecut imediat la verificarea imobilelor din zonă, fiind cunoscut faptul că se ascund în clădiri părăsite. Astfel că, au mai găsit într-o construcție nelocuită de pe bulevardul Republicii alți 53 de migranți. Aceștia au fost legitimați, verificați, constatându-se ca au documente prin care au solicitat azil, eliberate de autoritățile din Șomcuta – Arad, Giurgiu, București și Galați.

Întrucât persoanele în cauză au scos efectiv parchetul și alte materiale lemnoase din clădirea în care s-au adăpostit, punându-le pe foc, fapt care poate duce la declanșarea unui incendiu și surparea imobilului, transformându-se într-un nou caz «Colectiv», punându-se în pericol vieți omenești, directorul executiv al Poliției Locale Timișoara, Dumitru Domășnean-Urechiatu, a luat legătura cu persoanele care au în atribuții gestionarea problemei străinilor și migranților pe teritoriul țării noastre, comisar-șef de poliție Gabriel Vasilescu de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara și cu comisar sef de poliţie Nelu Gabi Paraschiv, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, pentru găsirea unor soluții în ceea ce privește persoanele în cauză“, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *