Peste 40.000 de credincioşi din Timiş au semnat împotriva căsătoriilor între homosexuali. De ce vrea mitropolitul Banatului schimbarea Constituţiei

Peste 40.000 de credincioşi din Timiş au semnat împotriva căsătoriilor între homosexuali. De ce vrea mitropolitul Banatului schimbarea Constituţiei

- in Actualitate, Locale, Stiri
0
semnaturi schimbare constitutie

“Semnături pentru Constituţie contra căsătoriilor homosexuale” – acestea sunt cuvintele care stau scrise pe un afiş lipit pe un stand amplasat chiar în Catedrala Mitropolitană din Timişoara. Vă reamintim că mitropolitul Banatului, Ioan Selejan a anunţat, la slujba de Crăciun, că a fost lansată o acţiune civică de strângere de semnături pentru schimbarea Constituţiei. Astfel, se doreşte să se scrie foarte clar că în România căsătoriile se pot realiza doar între un bărbat şi o femeie şi că nu sunt permise cele între homosexuali sau lesbiene.

Prin urmare, voluntarii strâng semnături în lăcaşurile de cult din judeţul Timiş, şi nu numai, fiind nevoie de 500.000 de iscălituri pentru modificarea Constituţiei. Mitropolitul Banatului a anunţat că în doar două săptămâni de la lansarea campaniei, au fost strânse peste 40.000 de semnături.

“Aceasta este tradiţia noastră creştină, şi nu numai. În Sfânta Scriptură noi, cei ce credem în Dumnezeu, aşa am învăţat şi aşa scrie şi în Sfânta Scriptură şi dorim ca neamul nostru românesc să rămână după tradiţia milenară şi strămoşească a părinţilor, a moşilor şi a strămoşilor noştri. Sunt peste 40.000 de semnături strânse în zona noastră, încă suntem la început”, a declarat Mitropolitul Banatului.

Credincioşii doresc a articolul 48 din Constituţie, care spune că “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor” să fie înlocuit cu “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *