Peste 350 de chitariști, Vița de Vie și Bosquito, asteptați la Timișoara Guitar Meeting, în acest weekend

Peste 350 de chitariști, Vița de Vie și Bosquito, asteptați la Timișoara Guitar Meeting, în acest weekend

- in Actualitate, Cultura, Locale, Social, Stiri
0

Peste 350 de chitariști din 15 orașe din România sunt așteptați la Timișoara, în acest sfârșit de săptămână. În perioada 6 – 8 octombrie, în capitala Banatului are loc Festivalul Timișoara Guitar Meeting, care va găzdui un concert manifest, o serie de concerte Young Revolution, Show Street Dance – “Liceenii Rock&Roll”, “Ora de rock”, conferinte și masterclassuri de chitară.

Concertul Manifest va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 17.00, în Piața Libertății, unde sunt așteptați cei peste 350 de chitariști. Aceștia vor cânta un playlist ce cuprinde 16 superhituri folk-rock, iar de pe scenă vor fi acompaniați de trupele invitate: Vița de Vie, Bosquito, Implant pentru Refuz, Trooper, Antract și alți șapte artiști.

Concertele Young Revolution vor începe vineri în Piața Libertății unde vor continua si sâmbătă, după care se vor muta duminică în Cazarma U. Participă trupele: ” Cocodile Paradox”, “Revolter”, “Ribozom” , “Latebloom” (Sr)” “Fifth Piece” (Sr) , “Yewo (HU) ” și “Dincolo de ziduri”. Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 12.00, la Cazarma U va avea loc conferința „INDIERO ON TOUR – Young Revolution Edition”, unde profesioniști în domeniu vor prezenta informații despre exploatarea în online (YouTube/Spotify) a operelor muzicale, promovare în social media, platforme utile, studii de caz, surse de venituri în industria muzicală etc. Intrarea este liberă.

Timișoara Guitar Meeting invită și copiii să ia parte la o călătorie muzicală, vineri, 6 octombrie, în Piața Libertății. „Ora de rock” se va desfășura între 12.00 și 13.00, și îi învață pe copii despre cele mai spectaculoase și relevante trupe și piese care au marcat istoria rockului.

Sâmbătă, între 14.00 – 15.30, se va desfășura un Masterclass de chitară electrică susținut de Balaurul de la Trooper. În aceeași zi, dar de la ora 20.00, va avea loc Show Street Dance – “Liceenii Rock&Roll”.

Fiecare seara de festival se va încheia cu câte un concert al trupelor invitate. Vineri, de la ora 20.00, în Piața Libertății va cânta Bosquito. Sâmbătă, de la ora 19.00, Coiotu’ și Balauru’ de la Trooper Romania au pregătit un concert acustic, după care va urma Vița de Vie, de la ora 21.30. Iar duminică, 8 octombrie, de la ora 19.45, Implant pentru Refuz cântă acasă, la Timișoara, oraș în care s-a fondat în anul 1995. Concertul va avea loc la Cazarma U.

Accesul este liber la toate evenimentele, dar în semn de susținere a programului „Pune Mâna pe Chitară”, spectatorii sunt încurajați să achiziționeze un „bilet de public-susținător”. În funcție de biletul ales, organizatorii oferă o brățară, pană sau sacoșă personalizată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *