Peste 300 de elevi de la 70 de unități școlare din Timiș au participat la concursul „Colinde și datini de Crăciun”

Peste 300 de elevi de la 70 de unități școlare din Timiș au participat la concursul „Colinde și datini de Crăciun”

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, în colaborare cu Mitropolia Banatului, concursul „Colinde și datini de Crăciun”, la sfârşitul săptămânii, fiind cuprins în Calendarul Activităților Educative, Școlare și Extrașcolare al Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Şi-au dat concursul peste 300 de elevi de la 70 de unități școlare, care au fost însoțiți de zeci de cadre didactice de la școlile din județ.

Evenimentul s-a desfășurat în sala de concerte „Mihai Perian” a Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, ajuns la cea de-a a XX-a ediție, un concurs ce promovează, în rândul elevilor, părinților și profesorilor din județul Timiș, frumusețea și autenticitatea colindelor și datinilor românești de marele praznic al Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Concursul s-a desfășurat pe 3 niveluri de învăţământ: primar, gimnazial și liceal, având 4 secţiuni: muzică vocală, muzică vocal – instrumentală, datini şi obiceiuri de Crăciun și scenete religioase de Crăciun. Elevii primelor două secțiuni au interpretat creații tradiționale românești, de tipul epico-liric, specifice sărbătorii Nașterii Domnului, iar concurenții înscriși la celelalte secțiuni vor prezenta un obicei sau o scenetă religioasă cu același specific. Premiile au fost acordate pentru fiecare secțiune, pe categorii de vârstă (învățământ primar, învățământ gimnazial și învățământ liceal).