Peste 280 de timișeni amendați pentru că nu purtau marca de protecție

Peste 280 de timișeni amendați pentru că nu purtau marca de protecție

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii au continuat acțiunile de a verifica dacă oamenii respectă normele sanitare pentru prevenirea infectării cu coronavirus, mai exact dacă poartă sau nu masca de protecție.

La activităţile de verificare desfășurate duminică au participat 135 de forțe de ordine, fiind verificate 150 de societăți comerciale, precum și 98 de mijloace de transport, dintre care 30 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate peste 1000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 283 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 91.100 de lei. Toate cele 283 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri“, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate în continuare pe raza județului Timiș.

Reamintim faptul că nerespectarea măsurilor individuale de protecție constituie contravenție și sunt sancționate cu amendă, limitele amenzilor fiind cuprinse între 500 și 2500 de lei. De asemenea, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *