Peste 20 de firme fără acord de funcționare de la primărie

Peste 20 de firme fără acord de funcționare de la primărie

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali au efectuat luna trecută o serie de controale la societățile comerciale din Timișoara care la verificările anterioare funcționau fără a deține acordul de funcționare emis de primărie.

Astfel au fost verificate un număr de 42 firme din care 17 au intrat în legalitate obținând documentele necesare pentru desfășurarea activității, două erau în curs de autorizare având documentele depuse, iar 23 de comercianți nu dețineau acord și nici nu se aflau în procedura de autorizare, aceștia fiind în special din domeniul comerțului cu amănuntul.

Sancțiunile maxime prevăzute pentru astfel de fapte sunt de 1000 lei, urmând ca firmele în cauză să fie reverificate și în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât legislația prevede că la sancționarea pedetată se poate propune suspendarea activității pe o perioadă de până la 30 de zile.

“Poliția Locală reamintește reprezentanților societăților comerciale că în conformitate cu HCL 538/2015 acordul pentru desfășurarea exercițiilor comerciale se vizează în mod obligatoriu la Primăria Timișoara până la data de 28 februarie a fiecărui an pentru anul în curs. Verificărilor continuă și în perioada următoare“, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *