Peste 20 de firme au oferit 370 de locuri de muncă, la Bursa de la Lugoj

Peste 20 de firme au oferit 370 de locuri de muncă, la Bursa de la Lugoj

- in Locale, Social
0

Dacă la primele două burse organizate la Jimbolia şi Deta, au participat peste 370 de persoane, la ultima bursă de la Lugoj, numărul celor aflaţi în căutarea unui serviciu a crescut cu încă 318.

Simona Poting, PR AJOFM Timiş, a explicat că, la Lugoj, în cele patru zile de bursă au participat 23 agenţi economici care au oferit  peste 370 de locuri de muncă în următoarele domenii: automotive, asigurări, servicii, muncitori calificaţi şi necalificaţi în diferite domenii tehnice.

În cadrul  bursei,  220 de persoane au  fost ajutate de experţii din proiect să complecteze un CV şi să îl de­pună la firmele participante, iar pentru 41 de persoane s-au aplicat teste vocaţionale care au generat un raport in­dividual de personalitate şi ap­ti­tudini profesionale. Pe baza rezultatelor acestor teste, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au o imagine mai clară despre planul propriu de carieră.

„Astfel, prin suportul pe care ni-l oferă acest proiect, cu ajutorul instrumentelor de cercetare, prin crearea unei baze de date cu persoanele neocupate şi dezvoltarea unei strategii de lărgire a sferei de furnizare a serviciilor de ocupare către persoane nou-identificate,  vom avea o  imagine mai clară asupra pieţei muncii”, Laţcu Florentin Petru, director executiv AJOFM Timiş.