Peste 18.000 de CF-uri au fost eliberate gratuit în Timiș, în 2018

Peste 18.000 de CF-uri au fost eliberate gratuit în Timiș, în 2018

- in Locale, Social, Stiri
0

Peste 18.000 de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii de imobile din județul Timiș, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, în anul 2018. Lucrările de înregistrare sistematică au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Timiș.

În 2018, au fost finalizate lucrarile de inregistrare sistematica a imobilelor la nivel de unitate administrativ-teritoriala (UAT) in doua comune (Balint si Secas) din judetul Timis. De asemenea, in cadrul lucrarilor de inregistrare sistematica pe sectoare cadastrale, anul trecut au fost inregistrate in evidentele de cadastru si carte funciara 6.522 imobile, reprezentand o suprafata de 9.734 hectare din judet. In anul 2018, OCPI Timis a semnat contracte de finantare cu 30 UAT-uri, iar 18 dintre acestea au incheiat contracte de prestari servicii de inregistrare sistematica.

Totodata, in anul 2018, au fost scoase la licitatie primele cinci UAT-uri din judet care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operational Regional 2014-2020 (POR), care prevede inregistrarea sistematica a imobilelor din 660 de comune din toate judetele tarii. Costeiu, Denta, Margina, Moravita si Topolovatu Mare se numara printre cele 194 de UAT-uri pentru care ANCPI a initiat procedura de licitatie. 

In prezent, din totalul de 90 de UAT-uri din judetul Timis, cinci sunt cadastrate in proportie de suta la suta (Ortisoara, Lenauheim, Sanandrei, Balint, Secas), iar in alte 50 se desfasoara lucrari de inregistrare sistematica a imobilelor in cadrul PNCCF, atat la nivel de UAT, cat si pe sectoare cadastrale“, spune Monica Ivan, purtator de cuvant OCPI Timiș.

Gh. M.