Peste 15.000 de interventii ale pompierilor timiseni, in 2018. ISU primeste autospeciale noi

Peste 15.000 de interventii ale pompierilor timiseni, in 2018. ISU primeste autospeciale noi

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Pompierii din județul Timiș au avut mult de muncă în anul care tocmai a trecut. Potrivit unor statistici prezentate luni, 7 ianuarie, la bilanțul activității pe anul 2018, la care a participat și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, ISU Timiș a fost solicitat să intervină la peste 15.000 de cazuri. Asta înseamnă o creștere cu aproape 20% față de anul precedent, în condițiile în care deficitul de personal este de 15%.

În anul care urmează, ISU Timiș așteaptă să primească cel puțin cinci autospeciale noi, cu bani din fonduri europene. Lucian Mihoc, șeful instituției, a atras atenția că 40% din autospecialele aflate în dotarea ISU Timiș sunt mai vechi de 25 de ani.

Pe de altă parte, Raed Arafat a precizat că urmează să sosească, în următorii ani, 500 de autospeciale noi, la nivel național, astfel încât toate autospecialele mai vechi de 30 de ani să fie duse la casat. “Vom asigura o intervenție mult mai sigură și mult mai rapidă, pompierii nu vor mai trebui să trimită două, trei mașini ca să fie siguri că una ajunge. Atunci putem să creștem numărul punctelor de lucru“, a detaliat Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai adăugat că se încearcă scăderea timpilor de reacție, în cazuri de cod roșu, la șase, cel mult șapte minute în mediul urban, până în anul 2025. O altă problemă a sectorului de urgență din întreaga țară pare să fie și lipsa personalului, urmând să se găsească soluții pentru suplimentarea oamenilor.

În afară de alocarea financiară și a posturilor, cred că este foarte important și simplificarea modului de angajare, pentru că în toate sectoarele noastre angajările durează luni de zile și dacă pleacă cineva, ca să-l înlocuiești durează patru, cinci, șase luni“, a precizat Raed Arafat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *