Peste 100 de experimente, la Iulius Town Timișoara, în weekend

Peste 100 de experimente, la Iulius Town Timișoara, în weekend

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri, Utile
0

Timișorenii, și nu numai, sunt așteptați la Iulius Town, în acest sfârșit de săptămână, pentru a descoperi secretele universului științific. Sâmbătă se desfășoară Romanian Science Festival, primul festival național de științe din România.

În total, în cadrului evenimentului vor avea loc peste 100 de experimente din domenii precum astronomie, neuroștiință, genetică și evoluție, biologie, chimie, matematică, informatică și robotică, fizică, geografie și științele pământului.

Cercetători și studenți români din diaspora se reunesc în cadrul Romanian Science Festival, sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 11.00, până la ora 17.00, în Iulius Gardens din Iulius Town. Prin intermediul acestui festival, se formează o legătură între diaspora academică și mediul educațional din România, oferind modele de succes și orientare în carieră pentru tinerii pasionați de știință. Fondatorii Romanian Science Festival sunt Eliza Casapopol – Inginer în Inteligența Artificială, MIcompany, Olanda, Sandor Kruk – cercetător în Astrofizică, Agenția Spațială Europeană, Olanda, Ciprian Ploștinar – Cercetător în Fizica Particulelor, European Spallation Source, Suedia și Oana Romocea – Membru Board, Oxford for Romania. Mentorii evenimentului sunt oameni de știință de la University of Oxford, University of Cambridge și University College London”, a transmis Iulius Town Timișoara.

Tot în acest final de săptămână, sâmbătă, în parcarea VIP are loc o noapte magică. Concret, Le Petit UNLOCKWONDER aduce o parte de lumea poveștilor, reinterpretată prin piese de butaforie gigant, instalații luminoase, dar și alte surprize. Petrecerea începe de la ora 21.00, iar biletele se pot achiziționa online de pe site-ul livetickets.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *