Peste 1.000 de fermieri sunt aşteptaţi la Monsanto Farm Progres 2014, la Cărpiniş

Peste 1.000 de fermieri sunt aşteptaţi la Monsanto Farm Progres 2014, la Cărpiniş

- in Agricultura, Locale
0

Peste 1.000 de fermieri din Regiunea de Vest –judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara –sunt aşteptaţi, între 4 și 5 septembrie, la cea mai mare sărbătoare agricolă a anului din Banat, sărbătoarea porumbului „Farm Progres 2014”, la Cărpiniş. Evenimentul devenit tradiţie este organizat de Monsanto – una dintre cele mai puternice companii din România, din domeniul agricultură.

„Aici, la Cărpinş, este una dintre cele mai bune zone pentru cultura porumbului nu numai din vest, ci şi din România. În fiecare an, la acest eveniment participă peste 1.000 de fermieri. Scopul este de a prezenta agricultorilor ceea ce avem – hibrizii de porumb de înaltă calitate şi tehnologiile de ultimă oră pe care le recomandăm, pentru a reuşi să obţină profit garantat în fermele acestora”, a subliniat Dorin Jurcă (foto), reprezentant Monsanto pe Regiunea de Vest.

Monsanto a luat fiinţă acum 104 de ani, în State Unite ale Americii, în St. Louis Missouri, cu scopul de a crea produse pentru industria alimentară şi farmaceutică. Primul produs al firmei Monsanto Chemical este zaharina. Producţia era vândută integral unei firme din Georgia numită… Coca-Cola. Astăzi, în Monsanto sunt 2 mari divizii: producerea şi comercializarea seminţelor şi cea a erbicidelor. Compania este prezentă în 71 de ţări de pe toate continentele. În România, Monsanto îşi deschide porţile în 1975, iar în 1996, se deschide prima sucursală în România. Platforma agricolă de la Cărpiniş se întinde pe 10 hectare.

Gh. MIRON

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *