Pesta porcină, confirmată într-o localitate din Timiș

Pesta porcină, confirmată într-o localitate din Timiș

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Pesta porcină africană a fost confirmată în județul Timiș. Potrivit Prefecturii Timiș, focarul a fost identificat în localitatea Parța.

Astăzi, prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, a convocat o ședință a Comitetului Local de Combatere a Bolilor, ca urmare a apariției pestei porcine în localitatea timișeană, lucru confirmat de buletinul de analiză emis de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București. Pe teritoriul localității au fost găsiți aruncați trei porci morți, nefiind încă identificat proprietarul.

S-a decis stabilirea zonelor circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km din jurul focarului de pestă porcină africană, din localitatea Parța – extravilan, judeţul Timiş, după cum urmează: zonă protecție (0-3 km) – localitatea Pădureni; zonă supraveghere (3-10 km) cu localitățile: Șag, Parța, Peciu Nou, Petroman, Obad, Jebel, Conacul Iosif, Lebling, Giroc și Chișoda. Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suină”, a informat Prefectura Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *