Persoanele fără loc de muncă au beneficiat de cursuri de formare gratuite organizate de CCIAT

Persoanele fără loc de muncă au beneficiat de cursuri de formare gratuite organizate de CCIAT

- in Social
0

Proiectul „Training pentru piața muncii din România și Serbia – TrainingLab” derulat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș împreună cu Centrul de Informare și Dezvoltare din Regiunea Tisa, Serbia, s-a finalizat. Peste 500 de persoane din vestul țării au beneficiat de cursuri de formare gratuite, prin intermediul proiectului transfrontalier.

Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a 12 luni şi a vizat dezvoltarea abilităților antreprenoriale prin programe de formare inovatoare pentru IMM-uri, angajații acestora, dar și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din zona transfrontalieră România-Republica Serbia. Au fost organizate două workshop-uri cu caracter de târg de joburi la care au participat 50 de firme cu standuri, iar cursurile propuse în cadrul proiectului au fost desfășurate atât în sistem clasic, cât și prin intermediul Internetului. „Este cel de-al 11-lea proiect finalizat ca și parteneri cu organizații și structuri de acest gen din Serbia. TrainingLab este un proiect în oglindă și s-a desfășurat atât în România, cât și în Serbia, însă fiecare cu bugetul, cu activitățile și cu participanții săi”, a spus Octavian Culda, directorului Departamentului de Consultanță și Programe Finanțate din cadrul CCIAT.

Cursurile s-au desfășurat pe trei tematici: manager în domeniul siguranței alimentare HACCP, competențe antreprenoriale, respectiv comunicare în limba engleză, iar în total au participat 270 de persoane. “Grupul ţintă au fost IMM-urile, dar şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Noi am vizat atât angajaţii care doresc să avanseze, cât şi oameni care întâmpină dificultăţi în găsirea unui loc de muncă şi poate prin recalificare vor avea şanse mai mari”, spune Vukaşin Bucur, managerul proiectului.

În total, 180 de persoane şi angajaţi din zona transfrontalieră au beneficiat de cursuri în sistem clasic cât e-learning, per curs. La fiecare curs au participat 90 de persoane, 40 în stil clasic, iar 50 la la cursuri e-learning.În total la nivelul judeţului Timiş, la toate cele trei cursuri au participat 270 de persoane, la fel şi în Serbia. Perioada de sustenabilitate a proiectului este de doi ani. Valoarea totală a proiectului „Training pentru piața muncii din România și Serbia – TrainingLab” este de aproximativ 300 de mii de euro și a fost finanțat prin programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia.

Sursa foto: gazeta-de-vest.ro