Persoanele fara adapost din Timisoara, cazate in containere, cu scopul diminuarii riscului de infectare cu Covid

Persoanele fara adapost din Timisoara, cazate in containere, cu scopul diminuarii riscului de infectare cu Covid

- in Administratie, Locale, Slider, Social, Stiri
0

Primăria Timișoara a luat decizia de a caza persoanele fără adăpost din oraș în containere, cu scopul diminuării riscului de infectare cu noul coronavirus al populației.

Astfel, în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara, va fi supus votului un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea “menținerii pe poziție a celor 20 de containere sociale în vederea continuării activității sociale pentru persoanele fără adăpost“.

Cele 20 de containere sunt amplasate la Pădurea Verde, iar reprezentanții municipalității explică faptul că intenționează să recurgă la această metodă “având în vedere faptul că migraţia persoanelor fără adăpost în comunitate duce la periclitarea siguranţei medicale a cetăţenilor, aceştia fiind vectori importanţi de transmitere a infectării cu COVID 19“, dar și pentru a veni în sprijinul Spitalului Municipal Timișoara și al Spitalului Județean Timișoara, în ceea ce privește spațiile de cazare până la venirea rezultatelor în urma testării.

Degrevarea celor 2 spitale de persoanele fără adăpost. Dispariţia persoanelor fără adăpost din stradă – diminuarea riscului de infectarea a acestora cu COVID19 şi răspândire a bolii la persoanele din comunitate. Persoanele fără adăpost fiind testate şi cazate în cele 20 de containere sociale, astfel nu se vor consuma un număr mare de teste pentru aceeaşi persoană care dacă ar fi în stradă ar ajunge de nenumărate ori la Serviciul triaj a celor 2 spitale“, scrie în proiectul de hotărâre.

Pe lângă cazarea gratuită în containere, persoanele fără adăpost vor beneficia și de trei mese pe zi și servicii medicale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *