Persoanele care vin din Spania intră în carantină. Măsura intră în vigoare din această noapte Update: Spania, scoasă de pe lista cu țările de unde se intră în carantină la venirea în țară

Persoanele care vin din Spania intră în carantină. Măsura intră în vigoare din această noapte Update: Spania, scoasă de pe lista cu țările de unde se intră în carantină la venirea în țară

- in Actualitate, National, Social, Stiri
0

Update: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni, 10 august, seara o hotărâre potrivit căreia „se aprobă eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările / zonele de risc epidemiologic ridicat”.

Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Printre acestea se află și Spania.

Persoanele care vin din Spania vor fi plasate în carantină pentru 14 zile, măsura urmând să intre în vigoare din această noapte, potrivit noii liste a statelor din zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat din cauza numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus, făcută publică luni de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), anunţă News.ro.

Spania a fost introdusă pe lista statelor plasate în zona galbenă, pentru care se aplică măsura carantinei timp de 14 zile. Potrivit listei prezentate luni de INSP, Singapore şi Arabia Saudită au fost eliminate din listă. Decizia intră în vigoare din data de 11 august, ora 0:00. Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din tările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene.

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeaşi adresă, precizează INSP.

Sursa foto: Karpaten Turrism

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *