Persoane depistate de jandarmi cu alcool şi tutun de contrabandă, în Gara de Nord Timişoara

Persoane depistate de jandarmi cu alcool şi tutun de contrabandă, în Gara de Nord Timişoara

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Un bărbat şi o femeie au fost depistaţi de către jandarmii timişoreni în Gara de Nord, având asupra lor 15 recipiente cu tutun de contrabandă şi 10 sticle cu alcool concentraţie 96%, de provenienţă extracomunitară.

Plutonier major Nicolae Bocâncă, subofiţer Informare Relaţii Publice şi cu Publicul, a explicat că, miercuri 15 iulie, în jurul orei 13.30, un echipaj din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, aflându-se în serviciul de menţinere a ordinii publice în zona Gării de Nord din municipiul Timişoara, au observat, un bărbat, în vârstă de 55 de ani şi o femeie, în vârstă de 44 de ani care aveau asupra lor două bagaje voluminoase.

Jandarmii au procedat la stabilirea identităţii celor doi precum şi a bagajelor acestora, constatând că erau pline cu tutun şi alcool concentraţie 96%, produse care trebuiesc supuse accizării.

Cele două persoane au fost conduse la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, unde aceştia au declarat că au cumpărat tutunul şi alcoolul pentru consumul propriu. Întrebaţi despre provenienţa acestora, cei doi au declarat că au cumpărat marfa din Serbia, aceasta fiind transportată cu trenul de Vrşeţ spre Timişoara.

Întreaga cantitate de tutun şi alcool a fost ridicată în vederea confiscării, urmând a fi predată lucrătorilor de la ANAF – Direcţia Regional Vamală Timişoara care vor lua măsura sancţionării contravenţionale pentru cele două persoane, în conformitate cu prevederile Legii 86/2006 / Codul Vamal al României.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *