Performanțe la Școala nr. 2 din Timișoara

Performanțe la Școala nr. 2 din Timișoara

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Sâmbătă, 5 mai, la Olimpiada de Biologie, faza județeană, eleva Mara Munteanu, din clasa a VI a, de la Școala nr. 2 Timișoara, s-a calificat pentru etapa națională care va avea loc în 9 iunie, la Școala Gimnazială nr. 30.

Eu am făcut pregătire cu elevii și după orele de curs, fiindcă nu este de ajuns numai timpul din programă. Pentru performanță înaltă este nevoie și de pregătire intensă după ore, apoi, continuată de elevi acasă. În prima etapă au fost mai mulți, dar au renunțat pe parcurs. Au văzut cât de este de muncă. Trebuie să amintim că elevii premianți la olimpiade participă și la alte proiecte și concursuri școlare, de aceea să câștigi o asemenea competiție la Olimpiada de Biologie merită tot respectul și admirația nostră pentru acești minunați copii”, a spus prof. Adam Lavinia, profesoara de biologie care i-a coordonat pe elevi.

Nu este ușor să ai asemenea performanțe, dar merită să faci eforturi și să câștigi, în final. Într-adevăr programa școlară este încărcată, iar pentru performanță este nevoie și de pregătire în plus, în afara orelor de curs. Școala a sprijinit-o moral și prin orele făcute, după program. Încercăm și cu stimulare financiară la premierea de la sfârșitul anului școlar. Din păcate nici acest concurs nu este pe lista pentru care se acordă burse, la fel ca și concursul de geografie Terra”, a declarat prof. Alina Miuț, directoarea Școlii nr. 2. „Pentru a câștiga a fost nevoie de multă muncă, seriozitate și devotament. Altfel, nu poți câștiga o olimpiadă. Mi-au fost alături profesoara de Biologie, părinții mei și, bineînțeles, conducerea Școlii nr. 2 – doamna directoare Alina Miuț și doamna directoare adjunct Ileana Crăciun – care m-a sprijinit moral”, a spus Mara Muntean Ioana, clasa VI a, care s-a calificat pentru etapa națională.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *