Percheziții la traficanții de droguri din Timiș și Gorj

Percheziții la traficanții de droguri din Timiș și Gorj

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Descinderi la traficanții de droguri de risc și mare risc, în Timiș și Gorj! Oamenii legii desfășoară percheziții domiciliare.

În această dimineață, procurorii DIICOT Timișoara împreună cu polițiștii din cadrul BCCO Timișoara au descins la 13 adrese din județele Timiș și Gorj, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, efectuare fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și deţinere de droguri de risc, în vederea consumului.

Conform anchetatorilor, începând din 2018, “liderul grupării” ar fi creat și ar fi dezvoltat o reţea de aprovizionare, preluare, transport, depozitare, preparare și comercializare de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Aprovizionarea cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum și cu droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis, comprimate ecstasy, amfetamină și cocaină s-ar fi făcut prin intermediul unor comenzi plasate în mediul on-line, pe site-uri de profil din Olanda și China. Pe parcursul cercetărilor s-a constat faptul că unul din membrii grupării şi-ar fi extins paleta de distribuţie a drogurilor, iar în acest sens ar fi început să distribuie droguri în judeţul Timiş şi Caraş-Severin.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 800 de grame substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, 50 de comprimate de ecstasy, 2 grame de amfetamină, 4 grame de cocaină, aproximativ 20 de grame de cannabis, precum și suma de 22.100 de euro.

La sediul DIICOT Timișoara vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.