Percheziții la Colterm într-un dosar de delapidare. Primarul Fritz salută acțiunea

Percheziții la Colterm într-un dosar de delapidare. Primarul Fritz salută acțiunea

Polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, sub coordonarea procurorilor, au descins, astăzi, la sediul Colterm, societatea de termoficare a Timișoarei. Oamenii legii au ridicat mai multe documente în cadrul unui dosar de delapidare și fals în înscrisuri.

Dominic Fritz a scris un mesaj pe Facebook anunțând că procurorii anchetează un contract încheiat de Colterm cu o societate privată, la începutul anului trecut.

Salut faptul că organele statului au început să ancheteze acțiuni din trecut, care au prejudiciat Colterm și au adus-o în pragul insolvenței. Am aflat că acțiunea poliției, sub coordonarea procurorilor, vizează circumstanțele în care compania a încheiat, la începutul anului trecut, un contract cu o firmă privată și verifică dacă acolo s-a produs o delapidare. Sunt legendare în Timișoara informațiile privind căpușele din jurul companiei, Curtea de Conturi a constatat niște operațiuni la limita legii și nu voi ezita să aduc în fața justiției orice dovadă susceptibilă de corupție. Această abordare a deranjat deja multe grupuri de interese care au ca obiectiv ca la Colterm să nu se schimbe nimic, să continuăm să pompăm bani publici în ea, pentru ca aceștia să se scurgă în buzunare private și care acum sunt extrem de vocale în spațiul public”, a declarat primarul Timișoarei.

În final, Dominic Fritz a precizat că primăria și societățile aflate în subordine sunt deschise pentru a colabora cu polițiștii și procurorii, „astfel încât să curățăm administrația și societățile statului de profitori”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *