Percheziții în Timișoara și Arad la traficanții de migranți

Percheziții în Timișoara și Arad la traficanții de migranți

DIICO Timișoara a informat că, luni, 13 mai, desfășoară 14  percheziții în mai multe locații din  Arad şi Timişoara, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu traficul de migranţi.

La percheziţii participă poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate, ofiţeri DGA şi mascaţi de la trupele speciale. Reţeaua era monitorizată de aproximativ şase luni, iar din aceasta făceau parte atât români, cât şi cetăţeni străini. Liderul grupării, un cetăţean sirian, a fost ridicat de anchetatori dintr-o garsonieră din Timişoara. De asemenea, în cadrul percheziţiilor, la una dintre locaţii au fost descoperiţi 12 migranţi care aşteptau să fie preluaţi.

De altfel, transporturile erau organizate din Turcia, apoi migranţii erau aduşi în România peste graniţă, din Serbia şi Bulgaria. Migranții proveneau din Irak, Afganistan şi Siria, iar pentru a ajunge la ţara de destinaţie plăteau până la 10.000 de euro de persoană.

Gruparea avea legături în Turcia, iar transporturile se făceau cu TIR-urile, costul ajungând până la 10.000 de euro de persoană.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *