Percheziţii în Timiş la persoane bănuite de spălare de bani. Care este prejudiciul

Percheziţii în Timiş la persoane bănuite de spălare de bani. Care este prejudiciul

- in Eveniment, Slider
0

Surpriză neplăcută pentru trei persoane din judeţele Timiş şi Caraş-Severin care au fost trezite, în această dimineaţă, de mascaţi. Acestea sunt bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul este estimat la aproape 370.000 lei.

În total, poliţiştii au efectuat şase percheziţii în cele două judeţe, atât în locuinţele celor trei persoane, cât şi la sediile sociale ale firmelor administrate de acestea. La acţiune au participat și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Potrivit poliţiştilor, în anul 2011, cei trei bărbaţi, în calitate de reprezentanţi legali a două societăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând achiziții de bunuri și prestări de servicii în domeniul construcțiilor.

Ulterior, bănuiții ar fi efectuat tranzacții financiare constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate efectuate de persoane interpuse sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăților, urmărindu-se astfel disimularea provenienței și circulației banilor.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *