Percheziții în Timiș la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 5,5 milioane euro

Percheziții în Timiș la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 5,5 milioane euro

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Nu mai puțin de 21 de percheziții au fost efectuate, astăzi, de către polițiștii de investigare a criminalității economice în patru județe, printre care și Timiș, și capitală. Prejudiciul estimat este de peste 5,5 milioane euro.

Potrivit Poliției Române, perchezițiile au loc la locuințele unor persoane și la sediile unor societăți comerciale de pe raza județelor Mehedinți, Hunedoara, Timiș, Prahova și a municipiului București. În total, sunt puse în aplicare 18 mandate de aducere.

Acţiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Prachetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat, este de aproape 27 milioane lei.

Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2018 până în prezent, persoanele bănuite în cauză ar fi aderat la constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţia de profil, pentru activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din plastic, PET şi sticlă. Astfel, aceştia ar fi întocmit documente fictive pentru patru societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor, documente pe care care le-ar fi predat organizaţiei de profil, în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii acestor societăţi să se sustragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat”, a informat Poliția Română.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *