”Pentru Voi” Timișoara – “For You” Oliver Merce – pentru persoanele cu dizabilități

”Pentru Voi” Timișoara – “For You” Oliver Merce – pentru persoanele cu dizabilități

- in Locale, Social, Stiri
0

Vernisajul expoziţiei fotografice “For You” Oliver Merce destinată persoanelor cu dizabilități de la Pentru Voi Timișoara a avut loc, vineri 22 martie, la librăria Cărturești. Cu acest prilej a fost lansat și fotobook-ul cu 68 de poze.

O parte din banii obținuți din vânzarea cărții vor fi donați Fundației Pentru Voi, în scopul susținerii serviciilor sociale pentru cei 200 de persoane cu dizabilități intelectuale.

Ideea de a documenta acest segment al comunității am avut-o de mai multă vreme. Oportunitatea s-a ivit în 2017, când Fundația Pentru Voi a răspuns afirmativ propunerii mele, astfel, a început colaborarea. Reprezentanții fundației au fost deschiși la proiectul meu. Totul a decurs foarte ușor și nu mi s-a impus nicio direcție în obiectivul meu. Am făcut fotografii beneficiarilor fundației din martie 2017, până în mai 2018. Prezint în această expoziție viața persoanelor cu dizabilități intelectuale și modul în care pot fi integrate în societate. O parte din fotografii sunt în cadrul fundației, iar o parte cu prilejul activităților desfășurate în afara fundației -tabere de vară, competiții sportive etc. În expoziție sunt 18 poze, iar în photobook sunt 68, pe care le-am selectat din câteva mii de poze”, a declarat Oliver Merce.

Îi mulțumim fotografului Oliver Merce, pentru că a ales să sprijine persoanele cu dizabilități intelectuale. Avem nevoie să redescoperim sentimentul solidarității, să ne asumăm responsabilitatea pentru colectivitatea în care trăim, pentru orașul în care locuim, să ne pese de ceilalți, nu doar de cei apropiați, de ai noștri. Să renunțăm la egoism și la cinism, să reclădim încrederea și să dăruim cu generozitate“, este mesajul lui Laila Onu, directorul Fundației “Pentru Voi”.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *