”Pentru o lume mai curată, pentru Moșnița ta!”

”Pentru o lume mai curată, pentru Moșnița ta!”

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Educarea tinerelor generații în spiritul dragostei și al respectului față de mediul înconjurător a devenit, din 2009, o tradiție în școlile din comuna Moșnița Nouă.

Interesul constant al elevilor pentru tot ceea ce ține de păstrarea unui mediu de viață cât mai curat a fost încununat de succesele obținute în cadrul Concursului național ”Școala Zero Waste”: marele trofeu câștigat de Școala primară din Moșnița Veche în anul 2013 și locul al treilea obținut de Școala gimnazială din Moșnița Nouă, în 2014. În același an, 2014, cu proiectul ”Europa, o societate a reciclării”, Școala primară din Moșnița Veche   s-a numărat printre  câștigătoarele Concursului național ”Europa, casa noastră”, concurs desfășurat sub egida Comisiei Europene.

Anul trecut, din cauza pandemiei, marcarea Zilei mondiale a mediului înconjurător s-a făcut doar în mediul online. În acest an, condițiile au permis desfășurarea fizică a activităților, chiar dacă în mod individual, pe clase.

Tema Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător din 2021  a fost  restaurarea ecosistemelor.  Activitățile desfășurate au vizat: acțiuni de ecologizare a spațiilor școlare și a împrejurimilor acestora, educarea copiilor în vederea  unei noi politici de achiziționare de produse alimentare sezoniere și locale, organizarea unor mini-expoziții de afișe/ desene care să prezinte frumusețea ecosistemelor locale și găzduirea unei discuții despre valoarea ecosistemelor și amenințările cu care se confruntă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *