Penitenciarul Popa Șapcă se pregățește de cutremur

Penitenciarul Popa Șapcă se pregățește de cutremur

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Miercuri, 14 martie, la Penitenciarul Timișoara, a avut loc un exercițiu tactico-aplicativ, care simulează intervenția autorităților în cazul producerii unui cutremur cu magnitudinea de 6,5 pe scara Richter, urmat de incendiu. Exercițiul s-a desfășurat în colaborare cu ISU Timiș cu scopul de a verifica capacitatea de mobilizare și timpii de reacţie, în cazul producerii unui cutremur.

La activitate au participat persoanele private de libertate cazate în cadrul secțiilor a V-a și a VI-a, angajații penitenciarului și pompierii de la ISU Banat.

După efectuarea exercițiului, specialiștii din cadrul ISU Banat au derulat o sesiune de instruire cu angajații penitenciarului, cu privire la modul de acțiune și comportare în cazul producerii unui cutremur (protejarea în timpul seismului – a personalului și a persoanelor private de libertate, evacuarea în siguranță din cadrul secțiilor de deținere și acordarea primului ajutor). Prin intermediul studioului TV cu circuit închis au fost difuzate materiale specifice pentru informarea persoanelor private de libertate, cu privire la măsurile de siguranță în caz de cutremur și incendiu.

Gh. M.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *