Penalități de 500.000 lei pentru întârzierile de la Fântâna cu pești din Timișoara

Penalități de 500.000 lei pentru întârzierile de la Fântâna cu pești din Timișoara

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0

Constructorul care a reabilitat Fântâna cu pești din centrul Timișoarei riscă să plătească o sumă uriașă de bani primăriei. Instituția anunță că solicită în instanță plata penalităților de întârziere la contractul de restaurare a Fântânii ornamentale cu pești.

Acțiunea de chemare în judecată a fost formulată întrucât executantul lucrărilor, firma J.D.A. Consult S.R.L., nu a achitat factura emisă de primărie, în valoare de 506.321 lei, reprezentând penalitățile de întârziere. Firma J.D.A. Consult SRL este apropiată de PNL Timiș și Alin Nica, având contracte chiar și cu instituții subordonate CJ Timiș.

Cu un termen de execuție de 10 luni, firma a finalizat lucrarea cu o întârziere de 5 luni și 25 de zile, respectiv 178 de zile. Numărul zilelor de întârziere pentru care s-au calculat penalitățile a fost stabilit conform prevederilor contractuale și a ținut cont de ordinul de începere a lucrărilor, ordinul de sistare, ordinul de reîncepere a lucrărilor și data la care s-a comunicat finalizarea lucrărilor. Execuția lucrărilor de restaurare a Fântânii ornamentale cu pești s-a ridicat la 568.901,06 lei, fără TVA. Pentru fiecare zi de întârziere au fost aplicate penalități de 0,5% din valoarea contractului (2.844,50 lei/zi de întârziere)”, a informat Primăria Timișoara.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în 14 mai 2020. Pe durata investiției, Primăria Timișoara a transmis executantului patru adrese de atenționare privind respectarea termenului de execuție, dar acestea nu au dus la o mai bună mobilizare a firmei JDA Consult S.R.L.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *