Pele – legenda fotbalului s-a stins la 82 de ani

Pele – legenda fotbalului s-a stins la 82 de ani

- in International, Sport, Stiri
0

Marele fotbalist brazilian Pele a murit joi, 29 decembrie, la 82 de ani, a confirmat pentru Associated Press agentul său. Pele a cucerit trei Cupe Mondiale cu Brazilia și e considerat de mulți cel mai mare jucător din istorie.

Pele era internat din 29 noiembrie la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, cu numeroase probleme medicale.

Diagnosticat cu cancer la colon în septembrie 2021, Pele a ajuns la spital pentru a i se reevalua tratamentul pentru cancer, iar ulterior a fost diagnosticat cu o infecție respiratorie.

Pe 21 decembrie, unitatea medicală unde se afla Pele anunța că starea de sănătate a legendarului fotbalist s-a agravat, necesitând „un tratament mai intensiv”. În perioada când a fost internat, Pele a transmis mesaje fanilor săi, pe rețelele de socializare, în care i-a asigurat că se simte „puternic şi plin de speranţă”.

Născut pe 23 octombrie 1940, în orașul Três Corações, din sud-estul Braziliei, pe numele său adevărat Edson Arantes do Nascimento, Pele a copilărie în sărăcie în localitatea Bauru, din statul São Paulo. Mai avea un frate, iar tatăl său a fost fotbalist la Fluminense, potrivit Wikipedia.

Sursa: Libertarea.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *