Paznic de vânătoare, ÎMPUȘCAT de braconieri în vestul țării: rănitul, adus la Timișoara. Cum se simte

Paznic de vânătoare, ÎMPUȘCAT de braconieri în vestul țării: rănitul, adus la Timișoara. Cum se simte

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
pistol

Incident scandalos petrecut în județul Arad, joi seara. Un paznic de vânătoare din cadrul Ocolului Silvic Gurahonț a fost împușcat de mai mulți braconieri pe raza satului Iacobini, comunza Brazii. Potrivit reprezentanților Romsilva, braconierii au tras mai multe focuri de armă când paznicul se afla în mașină și apoi, intenționat, asupra acestuia după ce a ieșit din autovehicul.

“Braconierii au folosit muniție de tip ”posuri”, cartușe interzise a se folosi în vănătoare. Angajatul Direcției Silvice Arad era singur în momentul în care a fost împușcat și, în lipsa semnalului serviciilor de telefonie mobilă, s-a deplasat pe jos aproximativ un kilometru, până la cel mai apropiat canton silvic, unde a fost apelat serviciul de urgență 112”, comunică Romsilva.

Paznicul de vânătoare a suferit răni grave în zona toracelui și abdomenului, inclusiv la plămâni, fiind transferat la Spitalul Județean Timișoara, unde a fost stabilizat de medici.

Procurorii și polițiștii au demarat o anchetă în acest caz. Din primele informații, două persoane, presupușii agresori, fiind reținuți preventiv.

Romsilva transmite că de la începutul anului și până în prezent, nouă angajați au fost agresați, patru dintre ei necesitând îngrijiri medicale. În ultimii nouă ani s-au înregistrat alte 268 de cazuri de agresiuni asupra personalului silvic al Romsilva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *