Pavajul din piatră naturală mai așteaptă. Începe cârpirea trotuarelor din centrul Timișoarei

Pavajul din piatră naturală mai așteaptă. Începe cârpirea trotuarelor din centrul Timișoarei

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primarul Nicolae Robu vrea ca toate trotuarele din centrul Timișoarei să fie refăcute cu pavaj din piatră naturală, la fel ca-n marile orașe din vestul Europei. Totuși, pentru că procedura de identificare a unui furnizor și de livrare a acestui tip de pavaj necesită timp, edilul-șef a luat decizia de a se face cârpeli la trotuarele din inelul I de circulație, care au fost sparte în timpul lucrărilor de lărgire a străzilor.

“Am spus că refacem trotuarele atunci când vom veni cu altă tehnologie. Și anume, cu plăci de pavaj, cu pavele mari, netede, foarte frumoase. Nu este piatră naturală 100% pentru că ar costa foarte mult, ci cu un strat realizat din piatră naturală, după o anumită tehnologie. Sunt demarate lucrurile pentru a face așa ceva, dar durează mai mult decât ne-am așteptat noi. Până când vom ajunge să avem un furnizor contractat prin licitație, până când ni se va livra această piatră, remediem ce s-a stricat cu asfalt. Deci, se vor reface trotuarele cu o anumită cârpeală acum, în această fază, nu se rade tot, să se vină cu o asfaltare nouă, din bordură în bordură, pentru că nu merită această cheltuială, întrucât decizia noastră este fermă, ca în interiorul inelui 1 de trafic, altfel spus partea centrală a orașului, toate trotuarele să fie cu pavaj. Dar nu cu pavaj din piatră de ciment ordinară, care se pune în general prin spații verzi fără pretenții, ci, repet, plăci mari, așa cum puteți vedea în orașe celebre ale lumii”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Conform edilului-șef, cârpelile încep în perioada imediat următoare, iar refacerea trotuarelor cu pavaj din piatră naturală va demara la sfârșitul acestui an sau cel târziu după ce vom ieși din iarnă.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *